tips til cv

Starter du dit CV med et resumé eller en profiltekst? Hvis du starter dit CV med et resumé, så læs med her.

Resumét var før i tiden en typisk måde at starte dit CV, men i dag forventer de fleste arbejdsgivere noget andet. Over 50% af arbejdsgiverne foretrækker i dag en profiltekst med et fremadrettet fokus, der svarer på spørgsmålet om, hvordan du matcher det job, du søger. Med andre ord forventer de fleste arbejdsgivere at få et CV, der starter med en faglig profiltekst.

Man kan sige, at CV’et er svaret på, hvad der har bragt dig herhen, hvor du er i dag, og det meste af CV’et kigger tilbage – altså lige bortset fra din profiltekst.

Din profiltekst er CV’ets vigtigste afsnit – og en god profiltekst peger fremad og er et koncentrat af det, du kan og vil.

Profilteksten er altså en kort præsentation af det, du kan. Hvis den er rigtig god, så fortæller den også, hvordan du matcher præcis dette job, og hvad dit drive er.

Nøgleordet er målrettet (eller tonet) til virksomheden og det konkrete job. Du får nemlig mest ud af en profiltekst, der matcher det job, du søger og ved kort at beskrive, hvad du kan tilbyde i forhold til det, arbejdsgiver har brug for.

Du kan sagtens have et brutto-CV som dit arbejdspapir med alle dine data at plukke fra – det er faktisk en god idé at have et brutto-CV, men send aldrig et brutto-CV. Tilpas altid dit CV, så det taler strategisk ind i jobopslaget (hvis du søger opfordret) og virksomheden.

Dit CV er en mini-ansøgning

I virkeligheden er profilteksten en lille mini-ansøgning, og det er en god investering at bruge lidt tid på den, fordi:

  • Mere end 80% af arbejdsgiverne læser CV’et først
  • 76% læser normalt profilteksten først
  • 88% kan godt lide et personligt udarbejdet CV

Du kan lige så godt tænke modtagers tid ind i din CV-strategi, hvis du gerne vil være et skridt foran andre jobsøgere. Typisk har arbejdsgiver travlt, og ofte sidder man som ansætter med en stor bunke ansøgninger og CV’er.

Derfor foretrækker arbejdsgiver et CV, der er scanbart, læsevenligt og overskueligt – så man får et hurtigt overblik. Det går ofte virkelig stærkt, så du kan lige så godt gøre det så nemt for arbejdsgiver som muligt at se dig i jobbet – og du starter i din profiltekst, så arbejdsgiver har fået de ”rigtige” briller på, inden han/hun læser din ansøgning.

Dit CV er altså dit vigtigste strategiske værktøj og i mange tilfælde det første indtryk, arbejdsgiver får af dig som ansøger. Derfor skal det sidde lige i skabet, og derfor er det en god investering at skrive en skarp og målrettet profiltekst.

Jane Buntzen er erhvervscoach og trivselskonsulent. Hun hjælper ledere, teams og medarbejdere med enkle strategier og overskuelige metoder til at skabe mere tid, ro og bedre fokus i løbet af arbejdsdagen. Jane skaber værdi gennem trivselsmålinger, rådgivning, træning og kurser i, hvordan I med små, men effektive ændringer forbedrer trivsel og produktivitet i hverdagen. Vi trives og præsterer bedre, når vi giver vores hjerne og krop gode arbejdsbetingelser.

Læs mere om Jane | Følg Jane på LinkedIn | Følg Jane på Facebook