fluctus blog

“Jeg skal bare have et job!”, siger hun, da hun smider tasken og sætter sig ved bordet i caféen. Frustrationen ligger som en tung kappe over hende, da hun tager en tår af kaffen.

“Jeg gør alt, hvad jeg skal og mere til,” siger hun og kigger på mig med et direkte blik – måske for at se, om jeg tror hende.

“Jeg søger mange stillinger hver uge, deltager i alle mulige samtaler og går på kurser og netværker, så jeg er blå i hovedet af det. Jeg skal bare have et job!”

To kopper kaffe senere er skuldrene faldet ned. Lettelsen over at blive mødt med forståelse er stor. Kontakten og tilliden er der nu, så jeg spørger:

Jamen, hvad vil du gerne?

Så sker det som så ofte før – ordene vælter frem. Alle tankerne, ideerne og ønskerne – hvad hun gerne vil, hvad hun kan og også, hvor hun godt kunne tænke sig at gøre en forskel.

Jeg lytter længe – spørger ind en gang imellem, og hun sætter ord på alt det, der ikke er kommet ud før midt i frustrationerne over at være ledig og føle sig presset af situationen. Hun ved faktisk godt, hvad hun gerne vil. Med lidt hjælp bliver hun også endnu mere bevidst om, hvad hun kan. Hendes kompetencer er stærke – både de personlige og de faglige.

Kappen er helt væk, da vi får en sandwich. Hun har fået det der blik i øjnene, der siger mig, at optimismen og troen er tilbage. Den var kun væk for en kort stund. Vi tager et stort stykke papir og begynder at tegne – brainstormer sammen.

Ideer til virksomheder og netværkspersoner strømmer ned på papiret. Hun har tænkt længe. Nu kommer det bare ned på papir. Da vi er færdige med kaffen, har hun en plan.

Nu tygger hun lidt videre på den, og så tager vi næste runde sammen. Det skal nok komme – det rigtige job. Da hun går, er det med selvbevidste skridt og tasken beslutsomt under armen. Jeg sidder tilbage et øjeblik og tænker, at jeg har verdens bedste job.

Jane Buntzen er erhvervscoach, produktivitetsnørd og chef for sig selv ved janebuntzen.dk Hun har en stor viden og praktisk erfaring med specielt hjernevenlig produktivitet med bedre overblik og fokus. Hun er fascineret af, hvordan vi kan gøre arbejdsdagen mere produktiv og mindre stressende ved at fokusere på bittesmå ændringer i vores arbejdsdag. Metoderne bruger hun til at hjælpe ledere, medarbejdere og teams med at øge trivsel og produktivitet.
Læs mere om Jane | Følg Jane på LinkedIn | Følg Jane på Facebook